22 Nisan 2018 Pazar

SQL Server Tips 2- CHAR, NCHAR, VARCHAR ve NVARCHAR arasındaki farklar


CHAR, NCHAR, VARCHAR ve NVARCHAR  data tiplerinin hepsi text veya string verilerini saklamak için kullanılır. Ancak aralarında bazı farklar vardır.

CHAR Veri Tipi: Sabit uzunlukluklu unicode olmayan data tiplerini saklamak için kullanılır. CHAR(n) şeklinde kullanımı vardır. 1 ile 8000 arasında değer alabilir.  İçine girilen değer ne olursa olsun tanımlandığı kadar alanı kaplar.

VARCHAR Veri Tipi: Değişken uzunluklu unicode olmayan data tiplerini saklamak için kullanılır. İçine girilen değer kadar alanı kaplar.   1 ile 8000 arasında değer alabilir.   Sabit uzunluklu alanlar için CHAR veri tipini değişken uzunluklu alanlar için VARCHAR veri tipini kullanmamız doğru olacaktır.

NCHAR Veri Tipi:CHAR veri tipinin unicode data tiplerini saklamak için kullanılır.   1 ile 4000 arasında değer alabilir. 

NVARCHAR Veri Tipi :VARCHAR veri tipinin unicode data tiplerini saklamak için kullanılır.   1 ile 4000 arasında değer alabilir.  Hem NCHAR hemde NVARCHAR veri tipleri N olmayanlara göre iki kat fazla alan kapladığı için sadece Unicode ifadeler için kullanılmalıdır.

Sql Server DateTime Veri Tipindeki Datayı Türkçe Formatında Göstermek

  SQL'de tarihleri farklı formatlarda göstermek için FORMAT fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Türkçe kısa tarih formatı genellikle "...