18 Aralık 2014 Perşembe

SQL Saturday 359 -5(Monitoring and Assessing SQL Server with extended events)


5.seminer ise Batuhan YILDIZ'ın yaptığı Extended Event semineriydi.  Bugüne kadar SQL Profiler kullandığım için extended eventları hiç kullanmamıştım ancak Microsoft bir sonraki versiyonda Profilerı kaldıracağı için Extended Event konusuna bundan böyle daha sık eğilmemiz gerekecek gibi gözüküyor.

Extended Event ilk olarak 2008 versiyonu ile karşımıza çıkmış ancak o zaman bir arayüze sahip olmadığı için DBAler için pek tercih edilmemiş. 2012 versiyonu ile bir arayüze kavuşmuş.

Extended Events ile SQL Server sorgularını takip edebilir, performans analizi yapabilir, deadlock problemlerini çözebilir ve T-SQL statement’larını debug edebilirsiniz.


Extentet event bir wizarda sahip. Wizard kullanarak istediğimiz session oluşturup kullanabiliriz. Bu wizarda yardımı ile capture edeceğimiz veriyi seçerek analiz imkanını çok kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Bu konu ile ilgili ileriki günlerde derinlemesine bir makale yazmak istiyorum

Sql Server DateTime Veri Tipindeki Datayı Türkçe Formatında Göstermek

  SQL'de tarihleri farklı formatlarda göstermek için FORMAT fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Türkçe kısa tarih formatı genellikle "...