22 Kasım 2014 Cumartesi

SQL Server Policy Management


Bugün sizlere SQL Server2008 ile bir özellik olan SQL Server policy management özelliğinden bahsetmek istiyorum. Policy Management kurumsal bazda yönetim ve yapılandırma  policyler tanımlamak ve uygulamak için izin verir.

Örnek olarak bir tablo oluşturulurken indekse sahip olma zorunluluğu olsunmu veya tablo adının bir ön ekle başlama zorunluluğu gibi policyleri tanımlayabiliriz.

Policy Management ekranına Sql Server Management Studio kullanarak erişebiliriz. Object Explorer'ın  altında Management sekmesinin altında bulunan Policy Management'ın altında bulunan Policies, Conditions ve Facets menulerini kullanarak Policyler oluşturup onları yönetebiliriz.


Facet sekmesini genişletiğimizde Facetlar listesini görebiliriz. Facetlar SQL Serverla birlikte gelen yönetilebilir  özelliklerdir. SQL Server'da Facetların özelliklerini görmek için üzerini çift tıklamamız gerekir.
 
Facetın özelliğini çift tıkladığımızda özelliklerini görebiliriz.

Condition Oluşturmak
Bir policy oluşturmak için öncelikle condition oluşturmalıyız. Bir condition için bir tane facet seçilebiliyor.  Facet kısmında Database kısmını seçiyoruz. Expression  field kısmında AutoShrink kısmını seçiyoruz. True veya False olabilir.

Policy Oluşturmak
Policy oluşturmak için new policy seçiyoruz.  Az önce oluşturduğumuz conditionu seçiyoruz.  Targets olarak database seçebileceğimiz gibi bizim yaptığımız gibi tüm databaseleri seçebiliyoruz.

Policynin üzerine sağ tıklayıp Evaulate seçerek policyimize uygun olup olmayan databaseleri görebiliriz.
Policyimize uygun olmayan databaseler kırmızı olarak karşımıza gelecektir.

Sql Server DateTime Veri Tipindeki Datayı Türkçe Formatında Göstermek

  SQL'de tarihleri farklı formatlarda göstermek için FORMAT fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Türkçe kısa tarih formatı genellikle "...