25 Kasım 2014 Salı

Üst Sürümde bulunan bir Database'in Alt Sürümlere Taşınması

Üst sürümde oluşturulmuş bir database alt sürümlere restore yapılamamakta veya attach edilmemektedir.Restore edilmek istendiğinde aşağıdaki gibi bir hata ile karşılaşmaktayız.


SQL Server Version listesine aşağıdaki tablodan bakabiliriz. Aralarda çıkan cumulative updatelere internet üzerinden ulaşabiliriz.

 
Şimdi gelelim taşıma işleminin nasıl olacağı bölüme. Taşıma işlemini yukarıda anlattığımız gibi backup-restore veya deattach-attach yöntemi ile yapamıyoruz.

Öncelikle deneme2014 adında bir database oluşturalım.  Daha sonra bunun üzerinde 1 tane table oluşturup üzerine veri kaydı yapalım.

Bu database taşımak için database üzerine sağ tuşla tıklayıp Generate Scripts linkini tıklıyoruz. Daha sonra next diyoruz. 


Script entire database and all database objects seçili olarak zaten karşımıza geliyor. Next buttonuna tıklayarak işleme devam ediyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda  scripti kaydedeceğimiz dosya seçimini yapabiliriz. Clipboard kopyalayabilir veya new query olarak ekranımızda açtırabiliriz. Biz single file seçerek işleme devam ediyoruz.


Daha sonra Advanced kısmını seçerek uyumluluk ayarlarını script for versiyon kısmından seçiyoruz. 


Ayrıca datalarında gelmesini istediğim için Types of data to Script kısmına Schema and data seçerek işlemimize devam ediyoruz.
Bu şekilde script dosyamızı oluşturmuş olduk.
Bu scripti taşımak istediğimiz yerde çalıştırdığımızda database create edilecek ve içindeki tablo ve datalar oluşturulacaktır.

 

Sql Server DateTime Veri Tipindeki Datayı Türkçe Formatında Göstermek

  SQL'de tarihleri farklı formatlarda göstermek için FORMAT fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Türkçe kısa tarih formatı genellikle "...