3 Kasım 2014 Pazartesi

Trace Flags 1117 Bir Dosya Grubundaki Tüm Dosyaların Eşit Olarak Büyümesi

Bir dosya grubu içerisinde birden fazla veri varsa dosya büyüme boyutunun eşit olarak yapılmasını sağlar.Yani bu sayede veritabanımızdaki tüm dosyaların büyüme oranları sabitlenmiş olur.

Örneğin 400 MB lık 8 tane dosyamız var. Her birinin otomatik büyüme değerleri 100MBlık olarak verilmiş. Eğer flag kapalı ise TempDb dolduğunda sadece bir tanesi 100 MB büyür. Bu dosya tamamen dolmadan diğerlerine veri yazılmazki buda ister istemez performans kaybına yol açar.

Bu işlem için aşağıdaki T-SQL komutu kullanılabilir. 1117 numarası Trace Flag numarasını temsil ederken -1 parametresi ise yapacağımız işlemin sadece o bağlantıya ait değilde global olarak yapılacağı anlamına gelir.


DBCC
TRACEON(1117,-1)

Trace Flag global olarak aktifleştirildiği için sadece TempDb değil diğer birden fazla dosyaya sahip veritabanlarıda otomatik olarak büyür. Bunuda DBA arkadaşların göz önünde bulundurması gerekir.

Sql Server DateTime Veri Tipindeki Datayı Türkçe Formatında Göstermek

  SQL'de tarihleri farklı formatlarda göstermek için FORMAT fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Türkçe kısa tarih formatı genellikle "...